Food Photography

Wat begon als een uitprobeersel tijdens The Lock down, is langzaam aan het uitgroeien tot een wekelijks terugkerend fenomeen. Mijn fotografie stond op een laag pitje (eigenlijk stond het pitje uit) maar toch wilde ik mijn creativiteit kwijt. Hallo creative brain!!! De combinatie van 2 van mijn favorieten bezigheden (eten en fotografie) is toch iets wat ik leuker ben gaan vinden dat ik dacht..

Met Pasen besloot ik eens aan wat eieren te fotograferen, gewoon voor de leuk en zodat ik iedereen een fijne Pasen kon wensen met een persoonlijke tint. Het lukte beter dan ik had verwacht en ik vond het super leuk om te doen. Ik dacht weer terug aan die projectweek en wat er mij toen is geleerd (en wat niet). Het vertellen van een verhaal in een beeld, de kleine details en het opbouwen vond ik echt weer leuk om te doen. Nu heb ik frambozen en blauwe bessen dagenlang in mijn vriezer om er elke dag wat water over te vernevelen in de hoop (mooie) kristallisatie te krijgen.

Een hele belangrijke inspiratie bron is Christina Quesenberry geweest, haar lichtgebruik en creativiteit is echt heel tof en zeker iets waar ik graag van leer.

Ik werk graag met donkere ondergronden, zoals deze donkere grijze tegels. Wel ben ik nog opzoek naar een hele donkere houten ondergrond, het liefst ook verweerd, maar dat ben ik nog niet tegen gekomen. Een aantal weken geleden kreeg ik een opdracht voor 3 foto’s, n.a.v. mijn avocado shoot, waaronder een Tomahawk. Dat is tot nu toe wel echt een hoogtepuntje.
Het bereiden van het vlees op de Big Green Egg, het opbouwen van het zout en peper naar het toevoegen van kruiden. Het behouden van het jus dat er zacht uitloopt en het er nog smakelijk uit laten zien. Ik vind het geslaagd. Krijg je al trek?

A few others….

FILED IN:

SHARE ON:

you said:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LEAVE A COMMENT